Generelt

December 2009 - Løgnen om AA og Enron

Årtiet drager mod sin slutning og der reflekteres over disse turbulente 10 år. Desværre er det derfor højsæson for udbredelse af løgnene om AA's rolle i Enron skandalen. Det har Jesper Jarlbæk tænkt sig at kæmpe imod. Alle AA alumni opfordres til at gøre det samme.

Åbent brev  fra Jesper Jarlbæk til journalisterne Peter Suppli Benson og Michael Jagdbo sendt den 27. december 2009:

 

Jeg skriver til jer i anledning af følgende udtalelse fra jeres artikel i Berlingske d.d.

"Problemet var bare, at virksomheden og dens resultater var bygget på fup og fiduser. På falske opskrivninger af værdier, på etablering af fupselskaber, på systematisk svindel i energisektoren - en svindel, som kun var mulig, fordi selskabets revisor, Arthur Andersen, så gennem fingre med svindlen."

Udsagnet om Arthur Andersen er forkert.

Jeg vil gerne henlede jeres opmærksomhed på følgende facts:-

  • Der er aldrig gennemført en retssag vedrørende AA's revision af Enron.
  • Der er aldrig fra nogen kompetent myndighed påvist mangler i AA's revision af Enron.
  •  De enheder (SPE's) hvor regnskabssvindlen blev begået, var påtegnet af KPMG, ikke af AA
  • Der blev rejst en kriminel sigtelse mod AA pga. påstået makulering af sagsbeviser. AA blev dømt i august 2002. Men USA's Højesteret tilsidesatte den dom med en 9-0 afgørelse i 2005.

Facit er således at AA aldrig er dømt for noget som helst. Alligevel blev AA slået effektivt  ihjel da Department of Justice tiltalte AA for overtrædelse af straffeloven i marts 2002.

AA blev ofret som syndebuk i Enron skandalen. Ordren til at ofre AA kom direkte fra det Hvide Hus (George Bush) der ikke ønskede at en "Whitewater"-lignende skandale skulle forfølge hans administration, på samme måde som Clinton's var blevet forfulgt. Bush og Kenneth Lay var gode bekendte fra Houston, og republikanerne havde godkendt mange af de særlige regnskabsregler som Enron udnyttede til at begå deres bedrag. Dette ønskede man ikke frem. Derfor blev AA ofret.

I tænker sikkert at dette er en fantastisk påstand. Men beviset for dette stykke beskidte amerikansk indenrigspolitik blev leveret af Senator Oxley, en republikansk senator der var meget tæt på Bush og som er kendt fra SarbanesOxley lovgivningen). Beviset kom i form af en udtalelse ved en middag i Paris i 2007.Senator Oxley er citeret i International Herald Tribune,(IHT), den 2. marts 2007, for at ovenstående var præcis det der skete*.

Som en af de 82.000 eks-AA ansatte der blev ofre for denne lynchning gør det derfor ondt hver gang AA udnævnes til skurk, sammen med den kriminelle topledelse i Enron. Det er uretfærdigt og urigtigt. AA blev ofre for en topledelses bedrag, på lige fod med de mange andre ofre i Enron skandalen.

Desværre har mange journalister for vane at bruge andre journalisters tidligere artikler som kilde. På den måde lever løgne og falskheder videre i årevis.

Mit håb er at en skønne dag vil der være nogle journalister som vil bruge tid på dette " dirty little secret" fra Bush administrationen. En administration som har mange andre beskidte sandheder på samvittigheden, og nogle  af dem  er nok  langt alvorligere end det at slagte en arbejdsplads med 82.000 ansatte,( hvoraf nogle få muligvis var dumme/ inkompetente, men ingen var kriminelle).

Indtil da håber jeg at jeg med denne henvendelse kan få yderligere to journalister (jer!) til at lade være med fremover at viderebringe løgnene om AA's rolle i Enron skandalen.

Skulle I være interesserede i flere facts om AA og Enron, kan I læse mere her:- aa.dk

 

*Citat fra IHT, 2 marts 2007 : The Andersen prosecution was "a White House decision," Oxley said. "They had to really look tough and so they decided at the highest levels they were just going to give the death penalty to Arthur Andersen."


Tilbage
Kategori: Generelt Skrevet af: admin dec 1, 2009