Generelt

Da Arthur forsvandt...

Det er ikke hver dag en 100 års jubilæumsbog handler om et firma, som ikke længere eksisterer – og som »kun« har eksisteret i Danmark i 42 år. Men alligevel er relevant.

Guldtryk, den dobbelte Arthur-dør præget ind i omslaget, helbindet og titlen »The First One Hundred Years« har hentet inspiration fra bøgerne ved 50 og 60 års jubilæerne.»The First One Hundred Years« - som også kommer i en e-bogsudgave under titlen »Da Arthur Forsvandt« - er den første beskrivelse på dansk af, hvad det var, der førte til revisionsgiganten Arthur Andersens fald.

En sag med politiske undertoner, hvor Det Hvide Hus skulle finde en syndebuk i Enron-sagen. Enron med hjemsted i præsident Bush’s hjemstat Texas havde støttet præsidentens valgkamp, og den nemme løsning var at give revisionsfirmaet skylden.

Senere frikendte USA’s højesteret revisionsfirmaet med dommerstemmerne 9-0.

Men da var det for sendt: Efter 89 år med succes og 85.000 medarbejdere i 84 lande var Arthur Andersen lukket og slukket.

Thomas Heine & Erling Madsen: »The First One Hundred Years«.  Enron-sagen med politiske undertoner tog livet af Arthur Andersen i 2002. Men Arthur-ånden og det globale og lokale netværk lever videre i bedste velgående. 200 sider. Forlaget artha.dk (www.aa.dk). Trykt udgave i særindbinding  med blindtryk og guldtryk 600 kr. e-bogsudgave på saxo.com til 395 kr.

Begge udgaver har samme indhold og er på dansk. Den engelske titel og indbindingen af den trykte bog refererer til to tidligere jubilæumsbøger, Arthur Andersen udgav på engelsk.


Tilbage
Kategori: Generelt Skrevet af: admin dec 7, 2013